Translate

19 Ocak 2015 Pazartesi

Üzülme


'Üzülme, 
kaybetme sanatını öğrenenler, 
yaşama katlanabilme yeteneğini geliştirirler'
La Edri
'Üzülme, 
kaybetme sanatını öğrenenler, 
yaşama katlanabilme yeteneğini geliştirirler'

La Edrilimideli Deliler



Hayat ve felsefe. ... Hayat Felsefesi sözler,aforizmala

9 Ocak 2015 Cuma

Stephen Hawking'ten ürküten açıklama


"Tanrı parçacığı her an evrenin sonunu getirebilir"
Dünyaca ünlü Profesör Stephen Hawking, İsviçre'deki Cern Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde 2012 yılında keşfedilen ve tanrı parçacığı olarak alınan Higgs Bozonu'nun evreni yok etme potansiyeline sahip olduğunu açıkladı.
Starmus isimli yeni kitabının ön sözünde konuya değinen Hawking, Higgs Bozonu'nun çok yüksek enerji seviyelerine ulaştığında istikrarsızlaşıp "Katastrofik bir vakum bozunmasına" neden olabileceğini, bu durumun da uzay ve zamanın çökmesine yol açacağını ve bunun her an gerçekleşebileceğini yazdı.
Ünlü bilim insanı bu senaryonun gerçekleşme olasılığının çok düşük olduğunu belirtse de bir çok araştırmacı açıklamaları nedeniyle Hawkins'i sorumsuzlukla suçladı.
İngiltere'de yayınlanan Daily Mail gazetesinin haberine göre Cern Teorik Fizikçileri'nden Profesör John Ellis, Hawkins'in iddialarının doğru olduğunu ancak konunun risk olmadığını belirterek şunları söyledi
"Bu bulgu heyecan verici birşeye işaret ediyor. Fiziğin keşfedilmeyi bekleyen yeni bir yönünü ortaya koydular.
Şu anda birşeyi netleştirmek gerekiyor. Higgs parçacığının Cern'deki Büyük Haldron Çarpıştırıcısı (LHC) kullanılarak keşfedilmesi bu problemin ortaya çıkmasına neden olmadı. Ayrıca LHC içindeki çarpışmalar da enerjileri çok düşük olduğu için bu çapta bir istikrarsızlığın ortaya çıkmasına neden olamaz"



Hayat ve felsefe. ... Hayat Felsefesi sözler,aforizmalar,resimler